X

Νομοσχέδιο για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Κατά πόσο θα μειωθούν οι εισφορές σύμφωνα με τον Βρούτση και σε ποιο χρονικό ορίζοντα.

Ant1news

Άμεσα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τη μείωση κατά 5 μονάδες του μη μισθολογικού κόστους την ερχόμενη 5ετία.

Αυτό προανήγγειλε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα υπάρξει κι άλλο νομοσχέδιο για την παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, αντί μερικής.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ακόμη, ότι η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να αυξήσει κατά 11% τον κατώτατο μισθό, δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς στην πράξη οι μισθοί δεν πλησίασαν καν τα επίπεδα αυτά, ενώ σε ότι αφορά στην υποδηλωμένη εργασία, υποστήριξε ότι τα ζητήματα αυτά δεν θα αντιμετωπιστούν μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο των ελέγχων.

Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στον κ. Βρούτση, τόνισε ότι «η προσπάθεια του να υποβαθμίσει τη σημασία της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 11% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και να χρήσει εαυτόν προστάτη των εργαζομένων υπήρξε μάλλον φαιδρή.

Λίγη αυτοσυγκράτηση από τον υπουργό που κατέχει το ρεκόρ ανεργίας (28%!) και η νέα του θητεία στιγματίστηκε από την εν κρυπτώ κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων δεν θα έβλαπτε».