X

Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση ξεπουλάει δημόσιες εταιρείες και δίκτυα ενέργειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το Μαξίμου "υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση". Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ant1news

«Κανένα σχέδιο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος, καμία ειδική στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση και τις λιγνιτικές περιοχές, καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο για τους εργαζόμενους και τις τοπικές οικονομίες», δεν διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της δυτικής Μακεδονίας.

Με δήλωσή του, κάνει λόγο για «έλλειψη σχεδίου για την αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά», καθώς και ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει να καταστείλει βίαια τις αντιδράσεις των πολιτών με χρήση χημικών».

«Η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι  απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της μεγάλης πρόκλησης της εποχής μας», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς».

 Η απάντηση της Κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση, σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας σημαίες ευκαιρίες, αυτή τη φορά βρήκε τον λιγνίτη. Μέχρι πρότινος επένδυε στα μαγκάλια, τώρα επενδύει στο κάρβουνο».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στην απολιγνιτοποίηση θέτοντας την Ελλάδα στην "πράσινη" πρωτοπορία της Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει προς τα πίσω, κολλημένος στο χθές, επιμένοντας σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών. Η περιβαλλοντική ευαισθησία για τον κ. Τσίπρα είναι άλλο ένα κενό σύνθημα. Και σταματά εκεί που αρχίζει η ψηφοθηρία», σημείωναν οι ίδιες πηγές.