X

Σύνοδος Κορυφής αρχηγών κρατών της Νοτιανατολικής Ευρώπης

Στην πόλη Τσέτινιε του Μαυροβουνίου διεξάγεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών των κρατών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, με θέμα: «Διαφορετικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς - διαχείριση και τουριστική προβολή». Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση της αξίας του διαλόγου των πολιτισμών ως βάση κοινής κατανόησης και συνεργασίας. Ειδικότερα, το θέμα της συνάντησης αφορά την εδραίωση της κατανόησης και της συνεργασίας μέσω της διαχείρισης και της τουριστικής προβολής της διαφορετικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ant1news

Στην πόλη Τσέτινιε του Μαυροβουνίου διεξάγεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών των κρατών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, με θέμα: «Διαφορετικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς - διαχείριση και τουριστική προβολή».

Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση της αξίας του διαλόγου των πολιτισμών ως βάση κοινής κατανόησης και συνεργασίας. Ειδικότερα, το θέμα της συνάντησης αφορά την εδραίωση της κατανόησης και της συνεργασίας μέσω της διαχείρισης και της τουριστικής προβολής της διαφορετικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προέδρου του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, σε συνεργασία με την UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης και στις εργασίες της θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, της Κροατίας, Στιέπαν Μέσιτς, της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ, ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, ο Γενικός Γραμματέας της UNESCO Κοιτσίρο Ματσούρα και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τέρι Ντέιβις.