X

Σάλος για τη χορηγία της BMW στο κόμμα της Μέρκελ

Σκάνδαλο με τη χορηγία της BMW στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα λίγες ημέρες πριν το Βερολίνο μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ, με την οποία περιορίζεται η εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020.

Ant1news

«Η BMW έχει τη Μέρκελ στο τσεπάκι της» καταγγέλλει για λογαριασμό του αριστερού κόμματος Die Linke ο Κλάους Έρνστ, με αφορμή την αποκάλυψη για τη χορηγία ύψους 690.000 ευρώ προς τους Χριστιανοδημοκράτες από την οικογένεια Κλαβ/Κλάτεν, η οποία ελέγχει την γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία.

Το «δωράκι» της οικογένειας Κλαβ/Κλάτεν, η οποία είναι από τους πλέον πιστούς χορηγούς του CDU, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά από τις εκλογές και πέντε ημέρες αργότερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Χανς-Πέτερ Αλτμάιερ κατάφερε να επαναφέρει προς συζήτηση ειλημμένη απόφαση, η οποία προέβλεπε σημαντική μείωση της εκπομπής καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020.

Η κίνηση του Βερολίνου υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ να περιορίσει την εκπομπή καυσαερίου των αυτοκινήτων. Από την πλευρά της Κομισιόν, η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για το Περιβάλλον και την Δράση για το Κλίμα, Κόνι Χίδεργκαρντ, δήλωσε απογοητευμένη από την εξέλιξη. «Δεν είναι και καταπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τα αυτοκίνητα"», τόνισε και πρόσθεσε ότι η γερμανική πρόταση για αναβολή της εφαρμογής των νέων ορίων για το 2024 δεν είναι αποδεκτή.