X

Στο σφυρί το βιολί του Τιτανικού

Στην αστρονομική τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία το βιολί του Τιτανικού, έναν αιώνα μετά το ναυάγιο του θρυλικού υπερωκεάνιου.

Ant1news

Ο Ουάλας Χάρτλεϊ δε σταμάτησε να παίζει το βιολί του ακόμη και την ώρα που ο Τιτανικός είχε πάρει κλίση και βυθιζόταν, παρασύροντας στον υγρό τάφο εκατοντάδες επιβάτες.

101 χρόνια μετά το ναυάγιο του θρυλικού υπερωκεάνιου, το βιολί του Χάρτλεϊ μαζί με τη θήκη και ορισμένες παρτιτούρες βγήκαν στο σφυρί από τον οίκο Wiltshire και η τιμή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στις 400 χιλιάδες, αλλά τελικά ο πλειοδότης πρόσφερε το αστρονομικό ποσό των 1,06 εκατ. ευρώ.

Ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ ήταν ένας από τους 1.517 επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο εκείνο το βράδυ της 14ης Ιουνίου 1912, όταν ο Τιτανικός προσέκρουσε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι.

Το βιολί έχει εκτεθεί σε μουσεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ ορισμένοι έχουν αμφισβητήσει τη γνησιότητα του με το σκεπτικό ότι δε θα μπορούσε να είχε διασωθεί μέσα στο νερό.