X

Διαψεύδει ο πρίγκιπας Κάρολος ότι βλέπει ως φυλακή τον θρόνο

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Κάρολου διέψευσε ότι βλέπει ως «φυλακή» την ανάληψη των καθηκόντων του βασιλιά.

Ant1news



Στη διάψευση δημοσιεύματος, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι βλέπει ως «φυλακή» την ανάληψη των καθηκόντων του βασιλιά, προχώρησε ο πρίγκιπας Κάρολος μέσω του εκπροσώπου του.

Συγκεκριμένα, σε πορτρέτο του για το περιοδικό Time, για το οποίο δόθηκε πρόσβαση στον πρίγκιπα στην δημοσιογράφο Κάθριν Μέιερ, ένα πρόσωπο από το βασιλικό περιβάλλον φέρεται να είπε ότι ο Κάρολος ανησυχεί ότι δεν θα προλάβει να επιτύχει τους φιλανθρωπικούς του στόχους προτού κλείσουν «οι πύλες της φυλακής».

«Αυτή δεν είναι η άποψη του πρίγκιπα της Ουαλίας και δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτόν, καθώς δεν είπε αυτά τα λόγια», τόνισε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Κάρολου. «Ο πρίγκιπας έχοντας αίσθηση του καθήκοντος υποστηρίζει την βασίλισσα καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του και πάντοτε εκτελεί εν παραλλήλω τα επίσημα καθήκοντά του και το φιλανθρωπικό του έργο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κάθριν Μέιερ, που πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 50 φίλους και συνεργάτες του Καρόλου, υποστήριξε από τη μεριά της ότι η φράση αυτή παρεξηγήθηκε, λέγοντας ότι «αναφερόταν στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη χρόνου που έχει». «Ο ίδιος δεν λέει ουδόλως ότι δεν θέλει να είναι βασιλιάς και κανείς στον βασιλικό οίκο δεν το λέει αυτό», ξεκαθάρισε η Μέιερ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμη ότι από τότε που η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να αποσύρεται από την άσκηση των επισήμων υποχρεώσεών της και ο Κάρολος να αναλαμβάνει περισσότερα, ο πρίγκιπας αποδέχεται «χωρίς χαρά» αυτά τα επιπρόσθετα καθήκοντα.

Αποκαλύπτονται, παράλληλα, άγνωστες πτυχές της ζωής του πρίγκιπα, όπως το ότι μαζεύει τα δάχτυλα των ποδιών του μέσα στα παπούτσια του για να μείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια βαρετών ομιλιών.