X

Μετράει θύματα η Βόρεια Ευρώπη από τις ισχυρές καταιγίδες

Τις πληγές της από τις ισχυρές καταιγίδες, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, μετράει ήδη η Βόρεια Ευρώπη.

Ant1news

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βόρεια Ευρώπη από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν τη Βόρεια Ευρώπη. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μία έφηβη ενώ εκτός από τα ανθρώπινα θύματα οι καταιγίδες προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση περισσότερων από 535.000 νοικοκυριών.

Στη Βρετανία, οι ισχυρότερες καταιγίδες των τελευταίων ετών που συνδυάστηκαν με ισχυρούς ανέμους που έπνεαν μέχρι και 170 χλμ/ώρα, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη. Πρόκειται για μία 17χρονη που σκοτώθηκε από την πτώση δένδρου πάνω στο προκατασκευασμένο σπίτι όπου κοιμόταν.

Επίσης, ένας 50χρονος σκοτώθηκε όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν τα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας μέσα στα συντρίμμια τριών σπιτιών που κατέρρευσαν μετά από έκρηξη που προκλήθηκε πιθανόν από τη ρήξη αγωγού αερίου εξαιτίας της καταιγίδας.

Παράλληλα, ένας 14χρονος  αγνοείται στο Σάσεξ, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το απόγευμα της Κυριακής ενώ έπαιζε με την παρέα του. Περίπου 460.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στη Βρετανία, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παρέμεναν χωρίς ρεύμα μέχρι το βράδυ.

Επίσης, τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την πρωτεύουσα από τη νότια και τη δυτική Αγγλία ματαιώθηκαν το πρωί. Στο αεροδρόμιο του Χίθροου ματαιώθηκαν περίπου 130 πτήσεις.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία, ενώ από έναν νεκρό μετρούν για την ώρα η Γαλλία, η Δανία και η Ολλανδία. Η καταιγίδα "Κρίστιαν", που σάρωσε πρώτα το πρωί τη Βρετανία, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την Ολλανδία, τη Δανία και τη βόρεια Γερμανία.

Μια γυναίκα, ένας 39χρονος και ένα παιδί σκοτώθηκαν στη Γερμανία σε τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων στο Γκέλσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία, και στην Κάτω Σαξονία, ενώ δύο ακόμη παιδιά υπέστησαν τραυματισμούς.

Στη Γαλλία, νεκρή βρέθηκε σε παραλία μια 47χρονη που παρασύρθηκε το πρωί από τα κύματα στο Μπελ-Ιλ, ενώ περίπου 75.000 νοικοκυριά  έμεναν χωρίς ηλεκτρικό στη Γαλλία.

Στην Ολλανδία, μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίσθηκε από την πτώση ενός δένδρου στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με την αστυνομία, που συνέστησε στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε στη Δανία από την πτώση ενός τούβλου που αποσπάστηκε από πολυκατοικία. Προβλήματα σημειώθηκαν και στις συγκοινωνίες στη χώρα. Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ εκατοντάδες επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε 35 αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης εξαιτίας των σφοδρών ανέμων. Παράλληλα στη Δανία και τη Σουηδία έκλεισαν σημαντικές γέφυρες.