X

Φανερά θα ψηφίσει η ιταλική Γερουσία για τον Μπερλουσκόνι

Η ολομέλεια της Γερουσίας θα αποφασίσει με φανερή ψηφοφορία για την αποπομπή -ή μη- του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη.

Ant1news

Καθοριστικό ρόλο για τη διεξαγωγή φανερής ψηφοφορίας έπαιξε η απόφαση της εκπροσώπου του μετριοπαθούς κέντρου, Λίντα Λαντσιλότα, να συνταχθεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς και η Λέγκα του Βορρά επιθυμούσαν μυστική ψηφοφορία, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

«Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, η οποία ελήφθη για να πληγεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα.

Ο Μπερλουσκόνι απείλησε, την Τρίτη,  με νέα κυβερνητική κρίση, σε περίπτωση έκπτωσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα απάντησε στην απειλή μέσα από τη δημόσια ραδιοφωνία της Rai υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε « ευρεία ψήφο εμπιστοσύνης στις 2 Οκτωβρίου».

Η ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να εκφραστεί σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.