X

Η NSA παρακολουθούσε και τον Πάπα Φραγκίσκο

Και τον Πάπα Φραγκίσκο παρακολουθούσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό.

Ant1news



Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έρχονται στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Panorama, από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθείτο και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κογκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Αργεντινού ποντίφικα, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό.

Αυτό σημαίνει, κατά το δημοσίευμα, ότι πιθανόν ετέθη υπό παρακολούθηση και ο ξενώνας των ανώτατων κληρικών Σάντα Μάρτα, στον οποίο διαμένουν κατά παράδοση οι καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του Κογκλάβιου. Εκεί ακριβώς επέλεξε να μείνει ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αρνήθηκε να μετακομίσει στην ειδική παπική κατοικία.

«Δεν μας προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε» περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.



Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο πάπας Φραγκίσκος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από το 2005,  όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι στην αμερικανική  πρεσβεία της Ρώμης υπάρχει ένα ειδικό δωμάτιο με τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από την CIA και της NSA για τις παρακολουθήσεις.

Πάντως, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είχε στόχο το Βατικανό και χαρακτήρισε "αναληθή" την πληροφορία αυτή. "Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας δεν έχει στόχο το Βατικανό. Οι ισχυρισμοί ότι η NSA είχε στόχο το Βατικανό που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Panorama της Ιταλίας είναι αναληθείς", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Βάνι Βάινς.