X

Αιματηρή έκρηξη σε πρόβα ενός μιούζικαλ στο Palais des Sports

Τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 14 ατόμων προκάλεσε μία έκρηξη που οφείλεται σε ατύχημα και η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια πρόβας μουσικοθεατρικής παράστασης στο Παρίσι για τη γαλλική Επανάσταση.

Ant1news

Όπως γνωστοποίησε το Σάββατο αστυνομική πηγή, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Palais des Sports του Παρισιού, όπου παίζεται το μιούζικαλ «1789 Les Amants de la Bastille» (Οι Εραστές της Βαστίλλης). Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης στα χρόνια της γαλλικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται στα ειδικά εφέ της παράστασης, εξερράγη, από άγνωστη έως τώρα αιτία, σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν ένας τσιμεντένιος τοίχος και ένα μέρος οροφής.

Συνολικά από την έκρηξη τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά, ενώ ένας εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματά του τη νύχτα στο νοσοκομείο. Ο υπεύθυνοι της παράστασης ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι ματαιώνουν τις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου.