X

Επιταχύνει η Γερμανία τις έρευνες για τον «θησαυρό των Ναζί»

Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τις έρευνες για τους δικαιούχους του «θησαυρού των Ναζί», ο οποίος βρέθηκε στην Γερμανία.

Ant1news


«Θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι προηγουμένως στις έρευνες για την προέλευση των πινάκων αυτών, την οποία αγνοούμε ακόμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά τη σχετική έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου.

Ο Ρον Λάουντερ, μέσω της εφημερίδας «Ντι Βέλτ», κάλεσε το Βερολίνο να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τον «θησαυρό των Ναζί» για να διευκολύνει τους δικαιούχους, μετά την αποκάλυψη ότι στο διαμέρισμα 80χρονου στο Μόναχο,  βρέθηκαν περισσότεροι από 1.400 πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα και χαρακτικά μεγάλων ζωγράφων, όπως οι Πικάσο, Ματίς και Ρενουάρ, που είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί.

«Αν δεν γίνει τίποτε, θα αυξήσουμε τις πιέσεις στους πολιτικούς», προειδοποίησε ο Λάουντερ, σημειώνοντας ότι τα κλεμμένα έργα τέχνης «θα πρέπει να επιστρέψουν στους δικαιούχους, που γερνούν μέρα με τη μέρα».

Το Βερολίνο, από την πλευρά του, προγραμματίζει να δημοσιοποιήσει κατά την τρέχουσα εβδομάδα περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση σχετικών πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους.