X

Κουπόνια αγορών για τη στήριξη του μητρικού θηλασμού

Να στηρίξουν τον μητρικό θηλασμό επιχειρούν στη Βρετανία προφέροντας κουπόνια αγορών στις γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους.

Ant1news


Πιλοτικό σχέδιο, που θα εφαρμοσθεί σε υποβαθμισμένες ζώνες στο κέντρο της Αγγλίας, προβλέπει τη χορήγηση κουπονιών αξίας 120 στερλινών σε μητέρες που θρέφουν τα βρέφη τους αποκλειστικά με μητρικό γάλα τις έξι πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Εάν ο θηλασμός παραταθεί έως και τους έξι πρώτους μήνες, η ανταμοιβή αγγίζει τις 200 στερλίνες.

Στο πιλοτικό σχέδιο θα μετάσχουν περίπου 130 γυναίκες από το Ντέρμπισαϊρ και την γειτονική κομητεία του Νοτίου Γιόρκσαϊρ.

"Τα βρέφη που θηλάζουν παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα στην πέψη ή αναπνευστικά, και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη ή να είναι παχύσαρκα αργότερα", σημείωσε η γιατρός Κλερ Ρέλτον του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, η οποία μετείχε στη διοργάνωση του σχεδίου, το οποίο εάν κριθεί αποτελεσματικό ενδέχεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Η δημόσια υπηρεσία υγείας NHS της Βρετανίας συστήνει στις γυναίκες να θηλάζουν τα μωρά τους έως και τον έκτο μήνα της ζωής τους. Ωστόσο, στη Βρετανία μόνον το 34% των μωρών θρέφονται με μητρικό γάλα έως τον έκτο μήνα.