X

Αρνούνται οι εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη στην Ινφάντα Κριστίνα

Ελλείψει αποδείξεων, οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη, για φοροδιαφυγή, στην Ινφάντα Κριστίνα την μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Ant1news


"Οι απλές εικασίες ή οι υποψίες δεν συνιστούν έγκυρα στοιχεία για  δίωξη", εκτιμά η εισαγγελία της Ισπανίας, διαφωνώντας με την άσκηση δίωξης σε βάρος της πριγκίπισσας Ινφάντα Κριστίνα, στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της, Ινιάκι Ουρδανγαρίν.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, που είχε αναλάβει την έρευνα, άσκησε δίωξη στην Ινφάντα Κριστίνα στις 3 Απριλίου για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος. Μετά, όμως, από προσφυγή της εισαγγελίας, ήρε την δίωξη αλλά ξεκίνησε νέα δικαστική έρευνα για πιθανή φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από την πριγκίπισσα και τον σύζυγό της.

Ο δικαστής Κάστρο είχε ζητήσει και τη σύνταξη έκθεσης για τους τρεχούμενους λογαριασμούς της πριγκίπισσας, όπου θα καταγράφονται "τα έπιπλα, τα ακίνητα, τα επενδυτικά κεφάλαια, τα χρεόγραφα και οι λοιπές καταθέσεις της".

Η 48χρονη κόρη του Χουάν Κάρλος είναι έβδομη στη διαδοχή του θρόνου. Μέχρι το 2006 ήταν μέλος της διευθυντικής επιτροπής της Noos, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο σύζυγός της που κατηγορείται ότι μέσω της εταιρίας αυτής υπεξαίρεσε 6,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ινφάντα Κριστίνα έχει, ήδη, μετακομίσει στην Ελβετία. Εργάζεται ως διεθνής διευθύντρια της εταιρείας Caixa, με έδρα τη Γενεύη.