X

Γερμανοί νεοναζί διαδήλωσαν με την ελληνική σημαία

Μήνυμα συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή έστειλαν μέλη νεοναζιστικής οργάνωσης σε πόλη της Βαυαρίας.

Ant1news

Η ελληνική σημαία ήταν στην κορυφή της πορείας περίπου 150 νεοναζί, μέλη της οργάνωσης «Freies Netz Süd», στην πόλη Βουνζίντελ της Βαυαρίας. Με αυτόν τον τρόπο, η μεγαλύτερη νεοφασιστική οργάνωση της Γερμανίας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία δύο μελών της έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέλη της οργάνωσης «Freies Netz Süd», ο Σεμπάστιαν Σμάους και ο Ματίας Φίσερ, είχαν επισκεφθεί τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής.

Στην πόλη Βουνσίντελ είχε ταφεί ο Ρούντολφ Ες, ο διαβόητος συνεργάτης του Αδόλφου Χίτλερ. Ωστόσο, το 2011 ο τάφος του καταστράφηκε και οι αρχές της βαυαρικής πόλης προχώρησαν στην εκταφή των λειψάνων του για να σταματήσει να αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους νεοναζί.

Οι κάτοικοι της πόλης Βουνσίντελ αντέδρασαν στην πορεία που πραγματοποίησαν το Σάββατο τα μέλη της «Freies Netz Süd» και είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν, κρατώντας πανό που έγραφε: «Θυμόμαστε τα θύματα και όχι τους εγκληματίες».