X

Οργή στη Σαρδηνία για τον κρατικό μηχανισμό

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, μετά από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Κλεοπάτρα, που άφησε πίσω του 16 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

Ant1news

«Γονάτισε» η Σαρδηνία από τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Κλεοπάτρα και οι κάτοικοι ξεσπούν με οργή για την καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

«Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη», λέει ο κυβερνήτης της επαρχίας Νουόρο, Ρομπέρτο Ντέριου, επιθεωρώντας τις πληγείσες περιοχές. «Δε δουλεύει τίποτα, το δίκτυο τηλεπικοινωνιών είναι νεκρό».

Οι κάτοικοι της Σαρδηνίας προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της θεομηνίας, που άφησε πίσω της 16 νεκρούς. Ποταμοί, που υπερχείλισαν, μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους, οι οποίοι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Σωθήκαμε από θαύμα. Εγώ και ο φίλος μου βγήκαμε από το παράθυρο του πλημμυρισμένου σπιτιού μας», αφηγείται στους δημοσιογράφους μία 36χρονη, η οποία προσθέτει: «Μας είπαν ότι ήρθαν στρατιώτες για να βοηθήσουν, αλλά εμείς δεν έχουμε δει κανέναν στο χωριό μας».

Για ένα «απρόβλεπτο, δραματικό και ακραίο φαινόμενο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ανακοινώνοντας τη διάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στις πληγείσες περιοχές της Σαρδηνίας.