X

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες έργων από τον «θησαυρό του Μονάχου»

Στο "φως" της δημοσιότητας δόθηκαν την Πέμπτη νέες φωτογραφίες έργων τέχνης διάσημων ζωγράφων που περιλαμβάνονται στον «θησαυρό των Ναζί».

Ant1news

Ανάμεσα στους πίνακες που βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Μόναχο πριν από δύο χρόνια και οι οποίοι πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκονται σχέδια και χαρακτικά των Έντβαρντ Μουνκ, Μαξ Λίμπερμαν και Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ.

Το βράδυ της Πέμπτης 54 νέα έργα τέχνης αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα Lostart.de. Πρόκειται για 16 χαρακτικά του ζωγράφου Έντβαρντ Μουνκ και 38 σκίτσα του Γερμανού Μαξ Λίμπερμαν.

«Απόψε η εισαγγελία του Άουγκσμπουργκ έδωσε νέα έργα από την λεγόμενη "ανακάλυψη του Σβάμπινγκ" (η συνοικία του Μονάχου όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στο οποίο ήταν κρυμμένοι οι 1.406 πίνακες) στην επιτροπή που ερευνά τις υποθέσεις των χαμένων πολιτιστικών αγαθών», ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι «απομένει πλέον να καθορίσουμε εάν (...) αυτά συνδέονται με τις διώξεις των Ναζί».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι θα δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες των 590 έργων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 80χρονου γιου του Χίλντεμπραντ Γκούρλιτ, ενός έμπορου τέχνης που συνεργαζόταν με τους ναζί.