X

Δεμένες με «αόρατες χειροπέδες» οι 3 γυναίκες στο Λονδίνο

Πλύση εγκεφάλου και ξυλοδαρμοί τα «κλειδιά» που κρατούσαν δέσμιες και σε συνθήκες σκλαβιάς, επί 30 χρόνια, τις 3 γυναίκες σε σπίτι στο Λονδίνο.

Ant1news


Οι τρεις γυναίκες, που απελευθερώθηκαν πριν από τέσσερις εβδομάδες, ζούσαν σε συνθήκες σκλαβιάς σ' ένα είδος «κοινοβίου» και ελέγχονταν από τους δεσμώτες τους, το 67χρονο ζευγάρι, μέσω της πλύσης εγκεφάλου και των ξυλοδαρμών, ανακοίνωσε το Σάββατο η βρετανική αστυνομία.

Οι αιχμάλωτες, μία 69χρονη από τη Μαλαισία, μία 57χρονη Ιρλανδή και μία 30χρονη Βρετανή, δεν ήταν περιορισμένες στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά δεμένες με «αόρατες χειροπέδες» σε συνθήκες «συναισθηματικού ελέγχου».

Η αστυνομία εκτιμά ότι «δύο από τα θύματα γνώρισαν τον άνδρα δεσμώτη τους στο Λονδίνο μέσω της κοινής πολιτικής τους ιδεολογίας και συμβίωναν σε ένα είδος κοινοβίου. Η 30χρονη που έχει ληξιαρχική πράξη γέννησης έχει ζήσει όλη της τη ζωή με τους υπόπτους και τα άλλα θύματα».

Οι δεσμώτες των «3», ένας άνδρας και μία γυναίκα, αμφότεροι 67 ετών, ινδικής και τανζανικής καταγωγής, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία τη δεκαετία του 60, συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.