X

Αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησής του ο Ενρίκο Λέττα

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της κυβέρνησής του εξέφρασε ο Ενρίκο Λέττα μία ημέρα μετά την αποχώρηση της Φόρτσα Ιτάλια από την κυβερνητική συμμαχία.

Ant1news

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι τώρα πιο ισχυρή σε σχέση με το παρελθόν και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός κανενός είδους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ενρίκο Λέττα ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έδωσαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν «να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει», καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους υφυπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθούν.

Οι πέντε συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης Λέττα ανήκουν όλοι στη νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία συνεχίζει να μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε  την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή  των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να μεταβεί στη γερουσία για να πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την αποπομπή του.