X

Νέα κλήση σε απολογία στον Μπερλουσκόνι;

Το δικαστήριο του Μιλάνου ετοιμάζει νέα κλήση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για απόπειρα διαφθοράς γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ant1news


Παράνομη χαρακτηρίζει το δικαστήριο του Μιλάνου τη στάση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναντι μαρτύρων της υπόθεσης Ρούμπι Γκέιτ και ως εκ τούτου θεωρεί ότι πρέπει να λάβει νέα κλήση σε απολογία για απόπειρα διαφθοράς. 

Στην γραπτή αιτιολόγηση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος συνεργατών του Μπερλουσκόνι για προαγωγή στην πορνεία οι δικαστές αναφέρουν: «Η καταβολή 2.500 ευρώ μηνιαία σε πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν σε δίκη στην οποία το άτομο που δίδει τα χρήματα είναι ο κατηγορούμενος (ενώ ενέχεται άμεσα και σε δεύτερη  παράλληλη δίκη), δεν είναι ανορθόδοξη πράξη, αλλά παράνομη. Πρόκειται για προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων».

Τα 2.500 ευρώ φέρεται πως ήταν η αμοιβή για κάθε μια από τις γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα», τα οποία οδήγησαν τον Μπερλουσκόνι στο εδώλιο και στην καταδίκη για συνέργεια σε προαγωγή στην πορνεία.

Ο «Καβαλέρε, δεν έχει λάβει, ακόμη, κλήση σε απολογία. Ο ιταλικός τύπος, όμως, επιμένει τις τελευταίες ημέρες, ότι επίκειται νέα δίκη με την καταγορία της διαφθοράς, που μπορεί να οδηγήσει και στη σύλληψη του Μπερλουσκόνι.