X

Έμαθε το θάνατο του πατέρα της στην πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στη Ζίντζι Μαντέλα, η οποία βρισκόταν σε κινηματογράφο του Λονδίνου για την πρεμιέρα της νέας ταινίας για τη ζωή του πατέρα της.

Ant1news

Πάγωσαν όλοι στον κινηματογράφο του Λονδίνου, όταν με που έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την ταινία «Μαντέλα: Ο μακρύς δρόμος για την ελευθερία», άκουσαν από τα μεγάφωνα… την ανακοίνωση του θανάτου του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής.

Τραγική φιγούρα, η κόρη του Ζίντζι, η οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην πρεμιέρα της ταινίας, την οποία παρακολούθησε μαζί με το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Ούλιαμ και Κέιτ.

Μόλις πριν από δύο ώρες περπατούσε στο κόκκινο χαλί και τα φλας άστραφταν γύρω της. Κατά την άφιξη της, δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι «ο πατέρας μου είναι καλά. Είναι πλέον 95 ετών και η κατάσταση της υγείας του είναι εύθραυστη. Ελπίζουμε να μείνει κοντά μας για καιρό ακόμη».

9 χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, η φλόγα στο καντήλι της ζωής του Νέλσον Μαντέλα είχε αρχίσει να τρεμοσβήνει. Η προβολή της ταινίας, που ήταν αφιερωμένη στη ζωή του, δεν είχε τελειώσει όταν άφησε την τελευταία του πνοή…

Τα τραγικά νέα ταξίδεψαν γρήγορα μέχρι το μακρινό Λονδίνο και όταν οι θεατές στον κινηματογράφο της Λέστερ Σκουέαρ ενημερώθηκαν για το χαμό του Μαντέλα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Η κόρη του Ζίντζι είχε φύγει από την αίθουσα λίγα λεπτά πριν το τέλος, όταν ειδοποιήθηκε εσπευσμένα για «ένα οικογενειακό πρόβλημα»…

Ο ηθοποιός Ιντρίς Έλμπα, που υποδύεται τον Νέλσον Μαντέλα στην ταινία, δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο του, Κέιτ, μιλούσε αργότερα στα τηλεοπτικά συνεργεία, με εμφανή την αμηχανία στο πρόσωπο του. «Μόλις που είχαμε θυμηθεί πόσο εξαιρετικός ήταν ο Νέλσον Μαντέλα και πόσους ανθρώπους ενέπνευσε με το έργο του», ανέφερε ο Δούκας του Κέμπριτζ.