X

«Αγαπώ την Αλ Κάιντα»

Αγάπη και θαυμασμό για την Αλ Κάιντα εξέφρασε ο ένας από τους δύο δολοφόνους του 25χρονου βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι.

Ant1news


Ο, λάτρης της Αλ Κάιντα, Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του Μάικλ Αντεμποουάλε, κατηγορούνται ότι παρέσυραν το Μάιο με το αυτοκίνητό τους τον 25χρονο στρατιώτη Λι Ρίγκμπι καθώς διέσχιζε δρόμο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και στη συνέχεια τον κατακρεούργησαν με μπαλτά και μαχαίρια.

Ο 28χρονος Αντεμπολάτζο, καταθέτοντας στο κακουργιοδικείο, εξέφρασε το θαυμασμό του για την Αλ-Κάιντα απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του, παρουσία της οικογένειας Ρίγκμπι.

«Τους θεωρώ μια ομάδα μουτζαχεντίν. Τους αγαπώ. Είναι αδέλφια μου. Δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τους αγαπώ» είπε ο Αντεμπολάτζο και πρόσθεσε πως προσευχήθηκε και ικέτευσε τη βοήθεια του Αλλάχ ώστε «να πετύχει η αποστολή και να χτυπήσουμε ένα στρατιώτη και μόνον ένα στρατιώτη».

Τόσο ο Αντεμπολάτζο όσο και ο συνεργός του Αντεμποουάλε αρνούνται την κατηγορία του φόνου. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.