X

Μπερλουσκόνι: «Αν με συλλάβουν, θα γίνει επανάσταση!»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ant1news

«Μπορούν να παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου, μου αφαίρεσαν το διαβατήριο και μπορούν, επίσης, να με συλλάβουν όποτε θέλουν. Αλλά δεν φοβάμαι! Αν το κάνουν, στην Ιταλία θα ξεσπάσει επανάσταση», τόνισε ο Μπερλουσκόνι στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος πρόσφατα αποπέμφθηκε από τη Γερουσία, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Λέτα και προανήγγειλε την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της γειτονικής χώρας. Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Ιταλία. «Λατρεύω τη χώρα μου, και ως πατριώτης δε θα εγκαταλείψω την πατρίδα μου», είπε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση Λέτα θα καταρρεύσει, εκτίμησε ο Καβαλιέρε. «Θεωρώ πως αθέτησε τις υποσχέσεις της και αυτό θα το πληρώσει σύντομα», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Αναφερόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε πως «φροντίζει απλά τα συμφέροντά της» και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι πως η Ευρώπη θέλησε να ακολουθήσει μια πολιτική που δεν παράγει ανάπτυξη, αλλά οικονομική ύφεση». Απέφυγε να απαντήσει για το ποια είναι η σχέση του με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας χαρακτηριστικά «Σαρκοζί; Επόμενη ερώτηση, παρακαλώ».

Τέλος, ο δημοσιογράφος δε θα μπορούσε να μην ρωτήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας για τα περίφημα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι, αλλά ο Μπερλουσκόνι τα χαρακτήρισε «συνηθισμένα» και «φυσιολογικά», ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι μεμπτό.