X

Συναγερμός για βόμβα στο κυβερνητικό μέγαρο της Αλβανίας

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά βρέθηκε κοντά στην έδρα της αλβανικής κυβέρνησης στα Τίρανα.

Ant1news

Ένα αυτοκίνητο με 300 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης C4 βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το κυβερνητικό μέγαρο στα Τίρανα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή και ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσαν στο σημείο για να εξουδετερώσουν το μηχανισμό.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή για να συντονίσει την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Είχε προηγηθεί ανώνυμο τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης, εξαιτίας του οποίου σήμανε συναγερμός. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους διεκόπη και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας «χτένισαν» την περιοχή, για να εντοπίσουν τελικά τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο.

Το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Πεζό, φέρεται να ανήκει σε έναν 50χρονο κάτοικο Τιράνων, ο οποίος ονομάζεται Μπεσνίκ Ράπο Ντερβίσι. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί συνέλαβαν και υποβάλλονται σε ανάκριση.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν σχεδιασμένος να πυροδοτηθεί με κινητό τηλέφωνο, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την αλβανική τηλεόραση: