X

Γαλλία: Βουλευτής χρωστάει πρόστιμα 18.000 ευρώ για οδικές παραβάσεις

Εκκρεμή πρόστιμα ύψους περίπου 18.000 ευρώ από οδικές παραβάσεις καλείται να ρυθμίσει ο Ζαν Βενσάν Πλασέ, στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων στη Γαλλία.

Ant1news



Τα πρόστιμα αυτά προέρχονται από εκατοντάδες οδικές παραβάσεις, που χρονολογούνται πριν από το 2010, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine, με τον ίδιο να αναγνωρίζει το λάθος του και να δηλώνει «έτοιμος να πληρώσει τα πρόστιμα».

Η εφημερίδα έφερε στο «φως» το κείμενο του ειδοποιητηρίου που έστειλαν οι αρχές της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς (η οποία είναι ο μόνιμος ιδιοκτήτης του οχήματος του πολιτικού), με το οποίο ζητά από τον εκλεγμένο οικολόγο «να διευθετήσει επειγόντως την κατάστασή αυτή».

Ο 45χρονος Ζαν-Βενσάν Πλασέ, πρόεδρος της ομάδας Ευρώπη-Οικολογία των Γάλλων Πρασίνων στη Γερουσία και δεύτερος αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Ιλ ντε Φρανς, μιλώντας Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι είναι «υπεύθυνος» για τις παραβάσεις και υποσχέθηκε να πληρώσει τα πρόστιμα από την αρχή. «Δεν το αμφισβητώ, είμαι απόλυτα σύμφωνος να πληρώσω τα πρόστιμα εξ αρχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το 2010, κλήσεις «για πρόστιμα ύψους 22.000 έφθασαν στα χέρια μας» τόνισε από πλευρά της η Μισέλ Σαμπάν, αντιπρόεδρος της περιφέρειας και επικεφαλής του τομέα διοίκησης. Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας να στραφεί εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος (δηλαδή την περιφέρεια) και η περιφέρεια με τη σειρά της να στραφεί κατά του οδηγού.

Μετά από επικοινωνία με την οικονομική διεύθυνση, ο Πλασέ επιβεβαίωσε ότι ρύθμισε αμέσως «το κεφάλαιο» των προστίμων, από τον Αύγουστο του 2010, δίνοντας μια «επιταγή ύψους μεταξύ 6 και 7 χιλιάδων ευρώ» και ζήτησε την έναρξη «διαπραγμάτευσης για τις προσαυξήσεις».

Χωρίς να έχει νέα από την υπηρεσία με την οποία είχε έρθει σε διακανονισμό, ο Πλασέ, που υποστηρίζει ότι «δεν τα πάει καθόλου καλά με τους αριθμούς» ούτε «είναι καλός με τη γραφειοκρατία», δεν «άκουσε ποτέ να μιλά κανένας για εκείνη την ιστορία μέχρι σήμερα το πρωί».

«Είναι σίγουρα λάθος μου», όμως «ποτέ μου δεν αναζήτησα τρόπους για να αποφύγω τις ευθύνες μου, δεν ζητάω κανένα συγχωροχάρτι, αναγνωρίζω (ότι έσφαλα) και θα πληρώσω, δεν θέλω κανένας να αμφισβητεί την τιμιότητά μου», τόνισε ο ίδιος.