X

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναδείχθηκε «ο πιο καλοντυμένος του 2013»

Μία ασυνήθιστη επιλογή έκανε το περιοδικό Esquire, ανακηρύσσοντας τον Πάπα ως τον πιο καλοντυμένο άνδρα της χρονιάς που πέρασε.

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι διακρίσεις για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος αφού ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, κέρδισε τον τίτλο του «πιο καλοντυμένου άνδρα της χρονιάς» από το περιοδικό Esquire.

«Οι ενδυματολογικές επιλογές του αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα του», λέει ο ειδικός Μαρκ-Έβαν Μπλάκμαν. «Θυμάμαι την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, που φορούσε εκείνα τα κόκκινα παπούτσια… Μετά την εκλογή του στον παπικό θρόνο, ο Φραγκίσκος επέλεξε να φοράει μαύρα παπούτσια, τα οποία είναι απλά και ταιριάζουν περισσότερο στο ρόλο του ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», προσθέτει.

Γεγονός είναι ότι ο ποντίφικας έχει εκπλήξει ευχάριστα με την απλότητα του, έχοντας αφήσει στην άκρη τα χρυσοποίκιλτα άμφια και τις αστραφτερές λιμουζίνες. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής και ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός του στο twitter ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια followers.