X

Χρεοκόπησε βρετανός ευρωβουλευτής

Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο ευρωβουλευτής και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, Νικ Γκρίφιν, χρεοκόπησε.

Ant1news

Πώς μπορεί ένας ευρωβουλευτής, που αμείβεται με περίπου 7.000 το μήνα, να χρεοκοπεί και μάλιστα με απόφαση δικαστηρίου; Αυτό το εύλογο ερώτημα κυριαρχεί σε μερίδα του βρετανικού Τύπου μετά από την απόφαση δικαστηρίου της κομητείας Welshpool να κηρύξει χρεοκοπημένο τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος BNP, Νικ Γκρίφιν.

Ο 54χρονος ευρωβουλευτής, πάντως, δε φάνηκε να ενοχλείται διόλου. «Η χρεοκοπία δε μου απαγορεύει να είμαι ευρωβουλευτής. Ωστόσο, με ελαφρύνει το βάρος κάποιων οικονομικών προβλημάτων», ήταν η πρώτη του αντίδραση.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο ηγέτης του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος καλείται να πληρώσει 42 πένες για κάθε λίρα που χρωστάει σε διάστημα πενταετίας. «Θα εκμεταλλευθώ αυτήν την εμπειρία για να βοηθήσω συμπατριώτες μου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα», δήλωσε.

Πρώην στελέχη της παράταξης του τον είχαν κατηγορήσει ότι είχε καταχραστεί σημαντικά χρηματικά ποσά από τις δωρεές ακροδεξιών ψηφοφόρων προς το κόμμα. Ο Νικ Γκρίφιν έχει προκαλέσει στο παρελθόν με δηλώσεις άρνησης του Ολοκαυτώματος, αναφέροντας πως «στο παρελθόν η επικρατούσα άποψη ήταν πως η Γη ήταν επίπεδη».