X

Στο έλεος της κακοκαιρίας Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που τα κύματα παρασύρουν ζευγάρι στο Μπιαρίτζ. Σώος βρέθηκε ο άνδρας, αγνοείται η τύχη της γυναίκας.

Ant1news

Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή που τεράστια κύματα σαρώνουν την παράκτια περιοχή στο Μπιαρίτζ της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Τρεις άνθρωποι διακρίνονται να περπατούν κοντά στο φάρο και ένας εξ αυτούς καταφέρνει να γλιτώσει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πριν τον παρασύρουν τα κύματα. Ένα ζευγάρι, που βρίσκεται πιο πίσω, δεν έχει την ίδια τύχη…

Οι διασώστες κατορθώνουν έπειτα από 20 λεπτά να τον βγάλουν σώο από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας παραμένουν άκαρπες.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από το Μπιαρίτζ:

Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθούν να βρίσκονται οι αρχές σε Αγγλία και Ουαλία, όπου 7 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και 1.700 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

Στην Ισπανία, μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τρεις ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τα μανιασμένα κύματα στη Γαλικία.

Στη γειτονική Πορτογαλία, δεκάδες άνθρωποι κινδύνευσαν όταν ένα τεράστιο κύμα έπληξε την παράκτια περιοχή Fox de Douro κοντά στο Πόρτο. Ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε εικονολήπτης, κατέγραψε τη στιγμή που ο κόσμος τρέχει για να σωθεί, όταν αντιλαμβάνεται πως το ορμητικό κύμα πρόκειται να εισβάλει στη στεριά.