X

Τραγωδία με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αγγλία

Ελικόπτερο συνετρίβη στην παράκτια περιοχή του Νόρφολκ, στην ανατολική Αγγλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.

Ant1news

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, πρόκειται για ελικόπτερο στρατιωτικού τύπου Sikorsky HH-60 Pave Hawk, το οποίο ανήκε στην αεροπορική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στη γειτονική περιοχή του Σάφολκ.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης ανέφερε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο συμμετείχε σε μια αποστολή ρουτίνας, αφού εκτελούσε νυχτερινή άσκηση με σενάριο τον απεγκλωβισμό στρατιωτών από εχθρικό έδαφος κατά τη διάρκεια πολέμου.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στη θάλασσα αλλά αργότερα η αστυνομία, που απέκλεισε μια περιοχή σε ακτίνα 400 μέτρων γύρω από τον τόπο του δυστυχήματος, ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε σε ξηρά «στον τομέα Κλέι και υπάρχουν τέσσερις νεκροί όλοι μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου».

Είναι άγνωστο αν το ελικόπτερο συνετρίβη εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Βρετανία με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.