X

Σε δικαστικούς μπελάδες η πριγκίπισσα της Ισπανίας

Έφεση θα ασκήσει η πριγκίπισσα Κριστίνα για τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ant1news

Ενώπιον δικαστηρίου στις 8 Μαρτίου έχει κληθεί η πριγκίπισσα Κριστίνα, κόρη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κατηγορούμενη για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο δικηγόρος της, Χεσούς Σίλβα, επικεφαλής της νομικής ομάδας που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση πως η πριγκίπισσα Κριστίνα θα ασκήσει έφεση. «Προφανώς, διαφωνούμε με την απόφαση. Έχουμε πολλά επιχειρήματα για να στηρίξουμε τη θέση μας και αυτό θα κάνουμε. Θα μελετήσουμε προσεκτικά τη δικογραφία και θα ασκήσουμε έφεση», ανέφερε.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας εμπλέκεται σε δικαστική έρευνα για διαφθορά, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην ισπανική κοινή γνώμη. «Είναι θλιβερό», υποστηρίζουν ορισμένοι οπαδοί της μοναρχίας, την ώρα που άλλοι επικροτούν το σθένος που επιδεικνύει ο δικαστής Χοσέ Κάστρο. «Χαίρομαι που βλέπω ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει πίσω μπροστά σε ένα πρόσωπο τέτοιου βεληνεκούς», δήλωσε κάτοικος της Μαδρίτης στην κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου.

Οι κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα, καθώς ο δικαστής Χοσέ Κάστρο θεωρεί πως ενέχεται στις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, που θεωρείται ύποπτος για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ινστιτούτου Noos.

Η απαγγελία κατηγορίας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τον βασιλιά Χουάν Kάρλος, ο οποίος γιόρτασε την Κυριακή τα 76α του γενέθλια και εμφανίσθηκε τη Δευτέρα σε στρατιωτική τελετή εξαντλημένος και στηριζόμενος σε πατερίτσες, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση  από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις  21 Νοεμβρίου στο ισχίο.