X

Στο έλεος πλημμυρών η βόρεια Ιταλία

Ένας άνδρας αγνοείται λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, έξω από την Γένοβα. Για επέκταση των βροχοπτώσεων και στη νότια Ιταλία προειδοποιούν οι Μετεωρολόγοι.

Ant1news


Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τις βόρειες περιφέρειες της Ιταλίας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν επέκταση των βροχοπτώσεων και στις νότιες περιοχές.

Έξω από τη Γένοβα, υπερχείλισε χείμαρρος και, ως φαίνεται, παρέσυρε έναν άνδρας ενώ στην περιοχή του Πότζιο α Σεσαρέγκο, στην Λιγουρία, οι πυροσβέστες έσωσαν έναν 50χρονο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραπόταμο.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Σέκια έσπασε τα φράγματα και η νομαρχία αποφάσισε την μεταφορά εκατό κατοίκων, που ζουν σε κοντινά χωριά, σε ασφαλέστερη περιοχή. Η πολιτική προστασία είναι σε επιφυλακή και στην πόλη Μόντενα, για τον κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Πάναρο.

Νέα κατολίσθηση διέκοψε και πάλι την σιδηροδρομική σύνδεση της Ιταλίας με την Γαλλία. Κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, προκλήθηκαν και στην Τοσκάνη, κοντά στην πόλη Λούκα. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυστηρά περιορισμένη σε σειρά οδικών αρτηριών εξαιτίας του κινδύνου χιονοστιβάδων.

Να κηρυχθούν όλες οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας, Αντρέα Ορλάντο.