X

Προπηλάκισαν τον ακροδεξιό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ

Βρετανοί διαδηλωτές χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι τον ακροδεξιό  ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε εξαπολύσει τη φραστική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο.

Ant1news

Με άγριες διαθέσεις περίμεναν 40 διαδηλωτές τον ευρωβουλευτή και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, έξω από ξενοδοχείο στο Κεντ.

Φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, οι διαδηλωτές τον υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες και κατά την είσοδο του στο ξενοδοχείο «Walpole Bay» του επιτέθηκαν.

Άνδρες της προσωπικής του φρουράς και αστυνομικοί έσπευσαν να σχηματίσουν ανθρώπινη ασπίδα γύρω του, αλλά ένας διαδηλωτής κατάφερε να τον χτυπήσει με πλακάτ στο κεφάλι πριν μπει μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο 49χρονος πολιτικός και ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) έχει ξεσηκώσει κατά καιρούς θύελλα αντιδράσεων με τις προκλητικές δηλώσεις του. Τη Δευτέρα ισχυρίστηκε σε ομιλία του πως «οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν θυσίες αν θέλουν να επιτύχουν στο Σίτι του Λονδίνου» και ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «έχουν να κερδίσουν περισσότερα από τους άνδρες εργαζόμενους για βιολογικούς λόγους». Με λίγα λόγια, ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε ότι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν παιδιά είναι ζημιογόνες για τους εργοδότες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα, ο ευρωσκεπτικιστής Φάρατζ είχε επιτεθεί φραστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο, λέγοντας πως έχει παραδώσει την εξουσία στην τρόικα και ότι θα έπρεπε να μετονομάσει το κόμμα του από «Νέα Δημοκρατία» σε «Καθόλου Δημοκρατία».

Δείτε το βίντεο της επίθεσης στον ακροδεξιό ευρωβουλευτή: