X

Ακόμα «πληρώνει» τη Ρούμπι ο Σίλβιο

Σε ρυθμούς «μπούνγκα-μπούνγκα» συνεχίζει να κινείται η ιταλική δικαιοσύνη.

Ant1news


Νέα δικαστική έρευνα διεξάγεται στο Μιλάνο σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ. Οι δικαστές ερευνούν στοιχεία, που προέκυψαν από την πρώτη δίκη, για τυχόν δωροδοκίες μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν ότι στα δείπνα του πρώην Καβαλιέρε δεν γίνονταν σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή.

Κλήση σε απολογία έλαβαν, επίσης, οι δικηγόροι του, Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο, η πέτρα του σκανδάλου Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα καθώς και πολλές κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» οι οποίες μέχρι πρόσφατα, λάμβαναν, μηνιαίως, από τον μεγιστάνα του Τύπου ποσά που ξεπερνούσαν τις δυο χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη των πάγιων εξόδων τους.

Η έρευνα μπορεί να οδηγήσει, εκ νέου, στο εδώλιο τον Ιταλό μεγιστάνα του Τύπου, ο οποίος έχει, ήδη, καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πάντως, με γραπτό μήνυμά του, κατηγορεί η δικαιοσύνη ότι «τα είκοσι τελευταία χρόνια προσπάθησε να υποκαταστήσει την βούληση των εκλογέων» και επειδή παρεμπόδισε το «σχέδιό της», τον ανήγαγε «στο απόλυτο κακό, σε εχθρό που πρέπει να εξοντωθεί».

Το σχέδιο αυτό, κατά τον Μπερλουσκόνι, «συνεχίζει να εφαρμόζεται με την αποστολή κλήσης σε απολογία στους μάρτυρες υπεράσπισης» και «απαλείφοντας κάθε βασική αρχή που διαθέτει ένας κατηγορούμενος για την υπεράσπισή του».