X

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς έστειλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ.

Ant1news

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην κρίση που συγκλονίζει την Ουκρανία. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ, υπέβαλε την παραίτησή του, με επιστολή προς τον πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Αζάροφ αναφέρει πως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί επειδή η οικονομία της Ουκρανίας απειλείται από τη συνεχιζόμενη κρίση, μετά από δύο μήνες κοινωνικής αναταραχής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς να κάνει δεκτή την παραίτησή του «προσδοκώντας την επίτευξη μίας συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης».

Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης  χώρας, αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά.

Πιστός στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ο Αζάροφ υποστήριξε την απόφαση τον Νοέμβριο της μη σύναψης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ κι ήταν εκείνος ο οποίος υπέστη τις αντιδράσεις του κοινοβουλίου υπερασπιζόμενος την ανάγκη για ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία.