X

Μια ανάσα από τον εμφύλιο η Ουκρανία

Παραμένουν στα οδοφράγματα οι διαδηλωτές. Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ant1news


Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Ουκρανία με τους διαδηλωτές να παραμένουν στα οδοφράγματα περιμένοντας τις αποφάσεις των πολιτικών, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο, ώστε να αποφευχθεί και νέα αιματοχυσία στους δρόμους.

Βήμα εκτόνωσης ίσως αποτελέσει η απόφαση της Ουκρανικής βουλής, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αζάροφ και σύσσωμης της κυβέρνησης, να απενεργοποιήσει τους δρακόντειους  νόμους για τις διαδηλώσεις,  που πυροδότησαν το κίνημα αμφισβήτησης.

Ανοιχτό παραμένει, πάντως, το θέμα της χορήγησης αμνηστίας στους κρατούμενους διαδηλωτές. Η ουκρανική βουλή θέτει ως προϋπόθεση την απόσυρση των διαδηλωτών από τους δρόμους, οι οποίοι, όμως, παραμένουν στα οδοφράγματα.

 

Η αναύπαλα του… «πολεμιστή»

Με προσευχές και τραγούδια περνούν τις ώρες τους οι διαδηλωτές στα διαλλείματα των συγκρούσεων με τους αστυνομικούς. Έχουν στήσει και υπαίθριους χώρους συσσιτίου καθώς και ιατρεία, όπου βρίσκουν βοήθεια από εθελοντές γιατρούς.



Κρεμάστηκε στο κέντρο του Κιέβου 

Κρεμασμένος υπό άγνωστες, μέχρι τώρα, συνθήκες βρέθηκε ένας άνδρας μέσα σε αυτοσχέδια κατασκευή των διαδηλωτών, που έχει το σχήμα δέντρου, στο κέντρο του Κιέβου.


Η βία της εξουσίας 

Να «σβήσουν» τις φωτιές του Κιέβου από τις παγκόσμιες κάμερες επιχειρούν οι δυνάμεις καταστολής. Βασανιστήρια από αστυνομικούς κατήγγειλε δημοσιογράφος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

 


Υποβάθμισε την Ουκρανία η Standard & Poor΄s  

Ο διεθνής οίκος, επικαλούμενος την κλιμάκωση της πολιτικής αστάθειας που καθιστά αβέβαιο το πακέτο στήριξης από τη Ρωσία, υποβάθμισε  την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε ξένο νόμισμα στο ΄CCC+/C΄από ΄B-/B΄. Ταυτοχρόνως, επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση σε εγχώριο νόμισμα στο ΄B-/B΄.