X

Χιονιάς και πλημμύρες «χτυπούν» πολλές περιοχές της Ευρώπης

Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν θέσει σε δοκιμασία ανθρώπους και υποδομές σε πολλές περιοχές της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ant1news



Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Ρουμανία από τη χιονοθύελλα που σαρώνει εδώ και ημέρες τη χώρα. Οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην επαρχία Μπουζάου το χιόνι φθάνει το ένα μέτρο, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζουν και άλλες περιοχές της χώρας. Τα εκχιονιστικά ανοίγουν διαδρόμους το πρωί, αλλά μέχρι το βράδυ έχουν καλυφθεί. Ακόμη και οι Εθνικοί Οδοί έχουν ερημώσει λόγω του χιονιά.

Επιμένει ο παγετός στην Πολωνία και τη Ρωσία

Στην Πολωνία, που το Σαββατοκύριακο επλήγη από το πέρασμα του σαρωτικού χιονιά, ο παγετός επιμένει με τον υδράργυρο να δείχνει -11 στην πόλη Ντανσκ. Το ψύχος προκαλεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία και επικίνδυνες καταστάσεις στους δρόμους για τους οδηγούς.

Στην πόλη Βισνιέβο ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, με αποτέλεσμα 21 άτομα να τραυματιστούν.



Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία κατρακύλησε στους -25 βαθμούς Κελσίου στη νότια Ρωσία και προκάλεσε την πλήρη ακινησία των οχημάτων, ενώ η Μόσχα σήμερα δοκίμασε τις αντοχές της στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και στην Ιταλία, πλημμύρες σε Γαλλία, Βρετανία και Ισπανία

Στην Ιταλία στην περιοχή του Πιεμόντε το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά και οι αρχές ρίχνουν τόνους αλάτι στους δρόμους, ενώ η κακοκαιρία χτυπά κι άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στη Γαλλία οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν το Νότο, ενώ στην  Ισπανία πελώρια κύματα χτύπησαν με μανία και προκάλεσαν πλημμύρες στους παραλιακούς δρόμους στην ακτή των Βάσκων. Θύμα της θεομηνίας έπεσε ένας 43χρονος Σενεγαλέζος που είχε παρασυρθεί από ένα κύμα στις ακτές στα βόρεια της χώρας.

Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον έβγαλε το στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τις εκτεταμένες πλημμύρες που έχουν βυθίσει το Σόμερσετ, δίνοντας εντολή να σκαφτούν και να καθαριστούν οι ποταμοί που έχουν υπερχειλίσει.