X

Αιματηρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στην Ουκρανία

Τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων προκάλεσε την Τρίτη η σύγκρουση ενός τρένου με ένα λεωφορείο στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ant1news

Η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, σε μια ισόπεδη διάβαση στην περιοχή του Σούμι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, εκτός από τους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν, υπήρξαν και πέντε τραυματίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα επέβαιναν στο λεωφορείο ή το τρένο. Πάντως, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας των σιδηροδρόμων επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό του λεωφορείου. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση τη στιγμή που διερχόταν το τρένο.