X

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα Λέτα και Ρέντσι

Αγεφύρωτο δείχνει το χάσμα ανάμεσα στον Ενρίκο Λέτα και τον Ματέο Ρέντσι.

Ant1news


Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με φόντο τον πρωθυπουργικό θώκο, αναμένεται την Πέμπτη στη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, μετά την ωριαία συνάντηση με τον γραμματεα του κόμματος Ματέο Ρέντσι, την Τετάρτη, παρουσίασε, πάντως, την πρότασή του για το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης συμμαχίας, το οποίο προβλέπει μέτρα με στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση, την τροποποίηση του εκλογικού νόμου αλλά και την τροποποίηση του ιταλικού πολιτικού συστήματος, αψηφώντας τη συνεχιζόμενη σεναριολογία περί αντικατάστασής του.

«Θα αναφερθώ στην διακυβέρνηση της χώρας το απόγευμα της Πέμπτης, όταν συνεδριάσουμε», έγραψε, από την πλευρά, ο Ρέντσι στο Διαδίκτυο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» σχέδιο αντικατάστασης του Ενρίκο Λέτα από τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία με τη κυβερνητική συμμαχία -Δημοκρατικό Κόμμα, Νέα Κεντροδεξιά, Επιλογή Πολιτών- να παραμένει άθικτη.

Ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Λέτα που έχει δηλώσει ανοικτά έτοιμος να συνεχίσει το έργο του και υπό τον Ρέντσι είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι.