X

Σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας στο SPD

Υπουργός και βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας εμπλέκονται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ant1news


Στη δίνη σκανδάλου μεγατόνων στροβιλίζεται η Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Σεμπάστιαν Εντάτι και ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής, Χανς – Πέτερ Φρίντριχ, εμπλέκονται σε υπόθεση κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Στο σπίτι του Εντάτι, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος λόγους υγείας, κατασχέθηκαν υπολογιστές και σκληρός δίσκος, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης των καναδικών αρχών που εντόπισαν το όνομα του βουλευτή σε διεθνή έρευνα.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε, την Παρασκευή, και ο Χανς – Πέτερ Φρίντριχ που φαίνεται πως ήταν γνώστης των αποτελεσμάτων της έρευνας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή «με μεγάλο σεβασμό και μεγάλη λύπη», όπως δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ.

Ο Φρίντριχ ειδοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο, τον Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτη του SPD, για την εμπλοκή του Εντάτι. Ο πρώην, πλέον, υπουργός που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση, το αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε, πάντως, πεπεισμένος οτι δεν έδρασε ανάρμοστα αλλά σύμφωνα με το νόμο ενημερώνοντας για την έρευνα το SPD, που την περίοδο εκέινη ήταν σε συζητήσεις με την Μέρκελ για τη δημιουργία κυβέρνησς συνασπισμού, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες ενδέχεται να εξέταζαν το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Εντάτι.

Εισαγγελείς του Ανόβερου, που εξετάζουν την εμπλοκή του Σεμπάστιαν Εντάτι στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, κατήγγειλαν ότι η διαρροή των πληροφοριών ενδέχεται να έβλαψε την έρευνά τους.

Ο Εντάτι φαίνεται ότι ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την έρευνα, δήλωσε ο Γεργκ Φρέλιχ, εισαγγελέας στο Ανόβερο. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ότι μπορεί να κατέστρεψε ενοχοποιητικά στοιχεία διαγράφοντας από τον υπολογιστή του αρχεία.