X

«Φλέγεται» το Κίεβο

Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα έξω από του ουκρανικό κοινοβούλιο, όπου συζητείται η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών.

Ant1news

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Κίεβο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου-λάμψης  και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του κλοιού των αστυνομικών γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν το κοινοβούλιο καθώς αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Στο ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι ουκρανικές αρχές πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσαν ότι αποφυλάκισαν όλους τους διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Οι 234 διαδηλωτές που αποφυλακίστηκαν τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό και οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν έχουν αποσυρθεί, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Βίκτορ Πσόνκα.