X

Ξεκινά η επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος στην Ιταλία

Ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης η λεπτομερής επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος στην Ιταλία.

Ant1news

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νέας Κεντροδεξιάς και αντιπρόεδρο της απελθούσας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, Αντζελίνο Αλφάνο, πρώτα θα εξακριβωθεί ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις και η βούληση για να συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση και ύστερα θα ξεκινήσει η επεξεργασία.

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Λέττα και στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς, Μαουρίτσιο Λούπι, εκφράζει την πεποίθηση ότι έως το σαββατοκύριακο η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη. «Δεν βιαζόμαστε υπερβολικά, θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Πάντως, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είχε συνάντηση έως αργά το βράδυ της Τρίτης με τον Αντζελίνο Αλφάνο.

«Κατέστη σαφές ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα ενταχθεί η αριστερά του Νίκι Βέντολα, ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι οι ίδιες με αυτές που στήριζαν την κυβέρνηση Λέττα. Αυτό είναι σαφώς θετικό», είπε ο Αλφάνο μετά τη συνάντηση.

Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς τόνισε επίσης ότι «δεν πρόκειται να ψηφισθεί καμία έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών».

Οι προτεραιότητες που θέτει το κόμμα του στον Ματέο Ρέντσι, όπως διευκρίνισε, είναι η τόνωση της απασχόλησης, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των βιοτεχνών και των αγροτών καθώς και η θέσπιση φοροελαφρύνσεων για τους οικογενειάρχες.