X

Να πάρουν τα όπλα καλούν τους Ουκρανούς οι ακροδεξιοί

Σε «γενική κινητοποίηση» καλούν τους Ουκρανούς το εθνικιστικό κόμμα Σβομπόντα και το ακροδεξιό κόμμα Πράβι Σέκτορ.

Ant1news



Λίγο μετά την έγκριση της ρωσικής Άνω Βουλής για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Μόσχας στην Κριμαία, τα δύο κόμματα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στην Ουκρανία, κάλεσαν σε «γενική κινητοποίηση» ως απάντηση στην κίνηση της Ρωσίας.

«Αυτός είναι ο πόλεμος! Η ουκρανική κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό», ανέφερε το κόμμα Σβομπόντα σε μία ανακοίνωση, καλώντας τον μεταβατικό πρόεδρο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται «σε εμπόλεμη κατάσταση» και να «ξεκινήσει μια γενική κινητοποίηση».

Από πλευράς του, το κόμμα Δεξιός Τομέας (Πράβι Σέκτορ), ένα ακροδεξιό κόμμα που πρωταγωνίστησε επίσης κατά τη διάρκεια των φονικών συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στο Κίεβο κάλεσε τους υποστηρικτές του να «κινητοποιηθούν και να πάρουν επειγόντως τα όπλα» μπροστά στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας.

Σημειώνεται ότι οι ακροδεξιοί Ουκρανοί φαίνεται να έχουν στενές ιδεολογικές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, αλλά και με το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου.