X

Ξεσηκώθηκαν οι αστυνομικοί στην Πορτογαλία

Χιλιάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο στη Λισαβόνα, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Ant1news

Αστυνομικοί σχημάτισαν προστατευτικό κλοιό γύρω από το πορτογαλικό κοινοβούλιο, το οποίο πολιορκούσαν… συνάδελφοί τους που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Ήταν η δεύτερη φορά που τα Σώματα Ασφαλείας στην Πορτογαλία πραγματοποιούν διαδήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας που έχουν οδηγήσει σε δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Μιλάμε για απώλεια περίπου 5.000 ευρώ στις ετήσιες αποδοχές ενός αστυνομικού. Υπάρχει πολύ μεγάλη οργή για την κυβέρνηση, επειδή μας αντιμετωπίζει ως κοινούς δημοσίους υπαλλήλους και όχι ως αστυνομικούς», δήλωσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Αρμάντο Φερέιρα, ο οποίος περιμένει πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. «Η τρόικα έχει αποφασίσει πως η Πορτογαλία πρέπει να συνεχίσει την επόμενη 20ετία με περισσότερες περικοπές κι έτσι δεν πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Θεωρώ πως αν δε γίνει κάτι, αν οι αστυνομικοί δε δείξουν τη δυσφορία τους, όπως σήμερα, τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα», πρόσθεσε.