X

Ιταλία: Σε απόσταση αναπνοής κεντροαριστερά και κεντροδεξιά

Μικρή απόσταση χωρίζει την ιταλική κεντροαριστερά από την κεντροδεξιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ant1news



Η δημοσκόπηση της εταιρίας Emg για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου La7, δείχνει ότι η κεντροαριστερά (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία, σοσιαλιστές και μικρότερες  δυνάμεις) εξασφαλίζει το 37,1% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η κεντροδεξιά το 35%.

Το ποσοστό της κεντροδεξιάς αποτελεί το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα του Βορρά, Νέα Κεντροδεξιά, Αδέλφια της Ιταλίας και Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (UdC).

Πάντως, ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο τι θα κάνει η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αν θα συμπορευτεί δηλαδή στις επόμενες εκλογές με την Νέα Κεντροδεξιά, που στελεχώνεται από βουλευτές και γερουσιαστές που μόλις πριν από δυο μήνες αποσχίστηκαν από το κόμμα του "Καβαλιέρε" για να ιδρύσουν το νέο κόμμα.

Σύμφωνα, δε, με αναλυτές, η κεντροδεξιά πλήττεται συνολικά από την αβεβαιότητα που επικρατεί για το αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα είναι ή όχι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Η επιθυμία του Μπερλουσκόνι να είναι υποψήφιος είναι δεδομένη, όμως του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι μετά την αμετάκλητη δικαστική του καταδίκη.

Σημειώνεται ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο εξασφαλίζει το 22,1% της πρόθεσης ψήφου στη δημοσκόπηση.