X

Εισβολή εκατοντάδων μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από την Αφρική πέρασαν την Τρίτη τα ισπανικά σύνορα, σκαρφαλώνοντας από τον συνοριακό φράχτη με το Μαρόκο.

Ant1news



Σύμφωνα με Ισπανούς αξιωματούχους, 500 μετανάστες εισήλθαν την Τρίτη στον θύλακα της Μελίγια, αφού πρώτα σκαρφάλωσαν τον φράχτη στα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα την τελευταία δεκαετία.

Συνολικά 1.100 μετανάστες, σύμφωνα τα στοιχεία των Ισπανών και περίπου 600 σύμφωνα με το Μαρόκο, προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν από τους ψηλούς φράχτες κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη.

Η ισπανική αστυνομία ανέβασε και βίντεο με εκατοντάδες μετανάστες να τρέχουν μέσα στην ομίχλη κατά μήκος των μαροκινών συνόρων, πριν σκαρφαλώσουν από τον συνοριακό φράχτη μεταξύ των δύο χωρών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδόν 300 μετανάστες συνελήφθησαν και τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν, ενώ η ισπανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 29 μετανάστες νοσηλεύτηκαν στην Μελίγια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλο ένα γκρουπ μεταναστών ήρθε αντιμέτωπο με τις δυνάμεις ασφαλείας γύρω από την Μελίγια και 150 εξ αυτών συνελήφθησαν, όπως ανακοινώθηκε.

Πρόσφατα στα σύνορα μεταξύ της Μελίγια και του Μαρόκου, ένας μετανάστης είχε επιχειρήσει να περάσει στο ισπανικό έδαφος μέσα σε μία μικρή βαλίτσα.