X

Ύψωσαν Ρωσικές σημαίες σε ουκρανικό ναύσταθμο στην Κριμαία

Έντση στην Κριμαία. Φιλορώσοι πολιτοφύλακες έχουν καταλάβει το αρχηγείο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη.

Ant1news

Η ένταση στην Κριμαία παραμένει στα ύψη, ενώ έκδηλη είναι η αβεβαιότητα για τις υπόλοιπες μειονότητες της περιοχής μια ημέρα μετά την υπογραφή της  συνθήκης για προσάρτηση στην Ρωσία.

Μετά το αιματηρό περιστατικό με δύο νεκρούς, άοπλοι φιλορώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν σήμερα το πρωί την βάση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, χωρίς να πέσει πυροβολισμός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Σέργκι Μπογκντάνοφ.

Αργότερα περί τους δέκα ουκρανοί στρατιωτικοί βγήκαν από τη βάση άοπλοι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρόκειται για περίπου διακόσια άτομα, τα οποία αφού πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βάση, στη συνέχεια  έκοψαν το συρματόπλεγμα και διείσδυσαν στις εγκαταστάσεις της βάσης, όπου οχυρώθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, ύψωσαν ρωσικές σημαίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

"Ακόμη και αν έχουμε την άδεια (του Κιέβου) να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας για την άμυνά μας , δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε", διευκρίνισε ο Σέργκι Μπογκντάνοφ.



Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι  φιλορωσικές δυνάμεις στην Κριμαία παραβίασαν με ένα τρακτέρ την πύλη της Νότιας Βάσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Νοβοοζέρνε, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, και ελέγχουν πλέον την είσοδο.

Στη συνέχεια οι "ρώσοι στρατιώτες" σταμάτησαν να προχωρούν και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένοπλους ουκρανούς στρατιωτικούς, διευκρίνισε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στη σελίδα του στο Facebook.