X

Στο ευρωδικαστήριο ο Μπερλουσκόνι για να βρει το «δίκιο» του

Προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα ετοιμάζουν οι συνήγοροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ant1news


«Σκοπεύουμε να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου η οποία στερεί από τον πελάτη μας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και ελπίζουμε σε μια άμεση, ευνοϊκή απόφαση », δήλωσε ο δικηγόρος Νικολό Γκεντίνι, ο οποίος, μαζί με τον Φράνκο Κόπι, έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του «Μίστερ Τιβί».

Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν, την Τρίτη, ότι για τα επόμενα δυο χρόνια ο Μπερλουσκόνι χάνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τη δυνατότητα ανάληψης δημοσίων καθηκόντων.

Παρά ταύτα, η κεντροδεξιά βουλευτής Ντανιέλα Σαντανκέ, έχει, ήδη, συλλέξει 20.000 υπογραφές πολιτών που ζητούν να επιτραπεί στον «Καβαλιέρε» να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Από το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» έχει διαρρεύσει, εξάλλου, ότι το σύμβολο στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών θα πλαισιώνεται από το όνομα του Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε», σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζει και πάλι το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις κόρες του, την πρωτότοκη Μαρίνα και την 29χρονη Μπάμπαρα, να κατέλθουν, αντ΄αυτού, στο στίβο της ενεργούς πολιτικής.

Στις 10 Απριλίου, το δικαστήριο του Μιλάνου θα κληθεί να αποφασίσει αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει με κατ' οίκον περιορισμό ή -όπως φαίνεται πιθανότερο- με προσφορά κοινωνικής εργασίας, την ποινή φυλάκισης των εννέα μηνών για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.