X

Ερευνούν νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ένας ύποπτος για σεξουαλικές επιθέσεις βρίσκεται στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007.

Ant1news



Νέες πληροφορίες ερευνούν οι βρετανικές αρχές όσον αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν. Οι Βρετανοί ντετέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση γνωστοποίησαν ότι κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρας που είναι ύποπτος για μία σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρά κορίτσια που διέμεναν σε εξοχικές βίλες στην Πορτογαλία, κατά την περίοδο 2004-2010.

Η βρετανική αστυνομία, που άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση το 2011, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για 12 εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε θέρετρα διακοπών στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τις αρχές, σε τέσσερις περιπτώσεις από το 2004 ως το 2006, ένας άνδρας επιτέθηκε σεξουαλικά σε πέντε κορίτσια, ηλικίας από 7 ως 10 ετών, ενώ βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Δύο μάλιστα από τις 12 επιθέσεις είχαν διαπραχθεί στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ, όπου εξαφανίσθηκε η Μαντλίν όταν ήταν τριών ετών

«Τα αδικήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν κατηγορία σε σχέση μ' αυτά», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής των ερευνητών της βρετανικής αστυνομίας, Άντι Ρέντγουντ. «Πρέπει επίσης να αποκλείσουμε αυτό τον άνδρα από τις έρευνές μας και να εξακριβώσουμε αν αυτά τα εγκλήματα συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι Βρετανοί ερευνητές "σκιαγραφούν" τα προφίλ 38 ατόμων, ενώ εξετάζουν παράλληλα δεδομένα γύρω από 530 περιβόητους σεξουαλικούς εγκληματίες.