X

Νέο «χτύπημα» κατά της μαφίας από τις ιταλικές αρχές

Στη σύλληψη 24 ατόμων που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη δράση της μαφίας της Καλαβρίας, τη Ντράνγκετα, προχώρησαν την Τετάρτη οι ιταλικές αρχές.

Ant1news



Στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία, συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εμπορία ναρκωτικών.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία μετά από συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων δέκα ευρωπαϊκών χωρών, προχώρησε στην κατάσχεση δυο τόνων κοκαΐνης.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης μεταφέρονταν από το Περού και την Βολιβία στην Βραζιλία, όπου συσκευάζονταν και φορτώνονταν σε εμπορικά πλοία που απέπλεαν με προορισμό το λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία. Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας, μέρος των ναρκωτικών είχε προορισμό το Βέλγιο και λιμάνια των Κάτω Χωρών.

«Συνεργαστήκαμε ιδιαίτερα αποδοτικά με τους συναδέλφους των νοτιοαμερικανικών χωρών, αρχίζοντας από την Βραζιλία, αλλά όσο και αν μπορεί να μοιάζει περίεργο, συναντήσαμε δυσκολίες στην ανταλλαγή  στοιχείων με εισαγγελίες και αστυνομίες της Βόρειας Ευρώπης», ανέφεραν Ιταλοί δικαστικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.