X

Στα χέρια της Ρωσίας τα δελφίνια-στρατιώτες της Ουκρανίας

Μετά τις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες και βάσεις στην Κριμαία, η Ρωσία πήρε υπό τον έλεγχό της και τα δελφίνια-στρατιώτες που εκπαίδευε η Ουκρανία στη χερσόνησο.

Ant1news



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποίησε η Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960 και περιελάμβανε την εκπαίδευση των δελφινιών και άλλων θηλαστικών προκειμένου να μετατρέπονται σε φονικά-όπλα.

Τα δελφίνια εκπαιδεύονταν να εντοπίζουν νάρκες και να πραγματοποιούν επιθέσεις σε πλοία, αλλά και δύτες. Για το σκοπό αυτό τοποθετούνταν ειδικά μαχαίρια σε σημεία του σώματος τους (ρύγχος, κεφάλι).

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας διατηρούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία και όπως μετέδωσε το RIA Novosti, σύμφωνα με την «The Telegraph», μετά την πλήρη κατάληψη των ουκρανικών βάσεων στην χερσόνησο, τα δελφίνια πλέον και το εν λόγω στρατιωτικό πρόγραμμα περνούν στα χέρια της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti, οι Ρώσοι ειδικοί έχουν αναπτύξει νέες συσκευές που επιτρέπουν την ανίχνευση ακόμη και υποβρυχίων από το σόναρ των δελφινιών. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο που μίλησε την Τετάρτη στο πρακτορείο, οι Ουκρανοί δεν είχαν κονδύλια για να αποκτήσουν τέτοια τεχνογνωσία και πολλά παρόμοια σχέδια εγκαταλείφθηκαν από το Κίεβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο στάδιο είναι να εκπαιδευτούν τα δελφίνια να σκοτώνουν δύτες των εχθρών με μαχαίρια ή όπλα στο κεφάλι τους.

Η μοναδική ακόμη χώρα που εκπαιδεύει δελφίνια - στρατιώτες είναι οι ΗΠΑ και η εγκατάσταση βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.