X

«Καμπάνα» στο Closer για τα αποκαλυπτήρια της σχέσης Ολάντ-Γκαγιέ

Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει στο περιοδικό Closer το φωτορεπορτάζ για τη σχέση Ολάντ- Γκαγιέ.

Ant1news


Αποζημίωση 15 χιλιάδες ευρώ θα καταβάλλει το περιοδικό Closer στην ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ επειδή δημοσίευσε, τον Ιανουάριο, μια σειρά φωτογραφιών που αποκάλυπταν τη σχέση της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Το δικαστήριο της Ναντέρ καταδίκασε, επίσης, το περιοδικό να δημοσιεύσει την απόφαση στο εξώφυλλό του. Η ηθοποιός ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Το αποκαλυπτικό φωτορεπορταζ του Closer στις 10 Ιανουαρίου είχε προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή και τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.

"Ένα αληθινό κυνήγι" οργανώθηκε εναντίον της πελάτισσάς μου, είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου ο συνήγορος της ηθοποιού Ζαν Ενοσί. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, "πολιορκήθηκε από ένα σμήνος φωτογράφων (...) είχε κανείς την εντύπωση ότι γινόταν ένα κυνήγι καταδίωξης, ότι υπήρχε ένα θήραμα".

Το Closer είχε επικαλεστεί το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στο άρθρο ετίθεντο σαφώς τα ζητήματα της "ασφάλειας του προέδρου" και της "υποχρέωσης διαφάνειας" έναντι των Γάλλων, υπογράμμισε η Ντελφίν Παντό, συνήγορος του περιοδικού.